MAKNA CINTA KITA SLOT 3Post a Comment

5 Comments

 1. Salam Ustazah. Enjoyed the event very much. Jazakallah for all the knowledge u gave us :)
  ps. video nikah di thailand tu sgt kelakar hehe

  ReplyDelete
 2. Salam ustazah.Kali pertama saya baca buku Tautan Hati saya janggal,sebab saya tak biasa baca novel islamik,susah gak mula2,novel ustazahni buku novel islamik pertama saya baca,baca masa demam2 lagi dulu.huhu..Makin saya baca,makin saya tertarik dengan pendekatan dakwah dalam novel,betapa islamiknya persekitaran pembelajaran Asiah Yusra dalam tu..ada hijab antara lelaki dan perempuan..dan kisah Umar dan Asiah Yusra,memangBeberapa kali saya menitiskan air mata.Memang sangat best dan menginsafkan..Ini kali pertama saya tengok video ustazah di youtube,jadi saya sangat terharu.Saya pun ingin menjadi wanita cerdik yang solehah,kuat seperti itu..sedikit demi sedikit berubah..InsyaAllah..Shukran jazilan..-)

  ReplyDelete
 3. assalamualaikum ustazah...saya nak tanya sesuatu, boleh ke berkenalan lebih mndalm dengan ajnabi walaupun sekelas?

  ReplyDelete
 4. Salam sayang murabbiahku ustazah fatimah syarha.. ana ingin bertanya, begini soalannya : dalam satu situasi, sahabat lelaki ana mahu keluar (bersiar2 di pusat beli belah) dengan seorang sepupunya. ana menasihatinya supaya keluar dengan mahramnya supaya terhindar dri fitnah orang sekeliling. dia menyatakan bahawa sepupu (perempuan) tersebut membawa kembarnya (juga perempuan).. pada ana, ianya tiada beza kerana mrk tetap sama (dari segi pandangan kosong, mrk akan dilihat spt kawan2 biasa yg tiada bau2 bacang)..soalan ana, bolehkah kondisi ini menghalalkan perbuatan (bersiar2) dan bagaimana hendak selesaikan masalah ini bg yang masih belum jelas?? syukran ustazah..

  ReplyDelete
 5. Rasyidah Rahmat30 May 2012 at 21:56

  salamullahialaiki...tahniah buat ustazah fatimah syarha di atas karya islamik yang sungguh istimewa.Pertama kali saya membaca tulisan akak ialah buku Pemilik Cintaku Setelah Allah dan Rasul.Daripada situlah,saya dapat banyak ilmu baru dan kesedaran.Setelah itu,saya semakin mengikuti karya Kak Fatimah.Alhamdulillah,saya dapat banyak tarbiyah.Syukran!Teruskan usaha akak. Saya pun sedang memperbaiki diri.wassalam.

  ReplyDelete