FITRAH WANITA ANGGUNPost a Comment

6 Comments

 1. assalamualakum ustazah fatimah, bolehkah saya mendapatkan video clip yang dipaparkan dalam ceramah ustazah tadi, tentang mawar..( bolehkah diambil dari mana-mana pautan you tube dll?)syukran

  ReplyDelete
 2. slm.. nk tumpg tny.. hrp2 bleyh post kt cni.. klau kte terbangun dr tidur pkul 7.30pg.. adakh kta still bleyh solt subuh @ kit qada'kn solat tu.. tq..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Salam. Kena solat Subuh serta merta sebaik sahaja bangun.

   Qadha' itu hanya pada lafaz niat menurut imam Syafi'e iaitu lafaz 'ada'an' ditukar kepada 'qadha'an'jika solat tertinggal waktu.

   Menurut pendapat2 lain, lafaz niat x sebut pun x pe. asalkan faham dengan jelas dalam lintasan hati kita nak solat apa, dan untuk siapa.

   Qadhha' itu tidak sesekali bermakna kita kena solat pada subuh esoknya.

   Delete
  2. syukran ya ustazah.. byk lgi yy sy nk tny.. tpi bnd2 y x berkaitan dengan tjuk ni lh.. nk post kt mne? n ada x y private :)

   Delete
 3. assalamu'alaikum.. semoga ustazah diberkati dan dirahmati

  ReplyDelete
 4. Dalam dunia ini YIP KUM FOOK sangat bertuah kerana dia seorang peguam tidak perlu belajar undang-undang, juga tidak perlu pergi ke sekolah undang-undang, peguam lain perlu belajar undang-undang sehingga enam tahun untuk menjadi peguam penuh.

  YIP KUM FOOK adalah kawan baik saya dan dia seorang ahli perniagaan sebagai barangan perabot di Taman Daya, berhampiran dengan Taman Desa Jaya, Kepong dan juga dia seperti bermain politik, pada tahun 1990 dia menjadi pengerusi MCA di Taman Daya, Kepong…

  Kemudian, beliau menjadi presiden KUIL BUDDHA SAMNAK SAMBODHI, Taman Desa Jaya, Kepong pada tahun 1994 sesuatu dan beliau menolak presiden lama (Shia Kok Sun), kemudian beliau mengambil jawatan presiden ketika itu, yang semua orang tahu tentangnya, dalam apa yang berlaku. di SAMNAK SAMBODHI

  Dia nak jadi peguam sebab nak main politik, ramai ahli politik ada ijazah atau beransur-ansur dalam pendidikan, dan dia pun ikut orang apa yang dia ada, dia tak nampak diri dia datang, sekarang ramai yang tahu asal usul YIP KUM FOOK juga…..

  Ah Chin, Taman Desa Jaya, Kepong
  Translated by Dr. Chew

  ReplyDelete