Espoir

Karya kreatif yang membongkar kedahsyatan doa mengubah cara fikir tentang hidup.


Awak, Awak pernah rasa bersendirian?  
Pernah rasa kosong? 
Walau di tengah ramainya orang?  
Saya selalu rasa macam tu. 
Apa ubatnya ya?

Ada satu hadis yang begitu menyihir hati saya. Semoga Allah sudi menganugerahkan saya hati yang sihat. Segera bertindak.

Rasulullah memotivasikan kita,

Bodohkan saya andai setelah membaca hadis ini saya tetap enggan berdoa kepada Allah ? Awak, Allah malu  untuk tidak mengabulkan doa kita. Awak, air mata saya tak tertahan kali ini.

 Allah! Allah! Allah! Pilihlah hambaMu ini ya Allah. 

Everyday is upgrading day.
Salam sebarkan bahagia,

Dr. Farhan Hadi Mohd Taib.
Fatimah Syarha Mohd Noordin.


Post a Comment

1 Comments

 1. Dalam dunia ini YIP KUM FOOK sangat bertuah kerana dia seorang peguam tidak perlu belajar undang-undang, juga tidak perlu pergi ke sekolah undang-undang, peguam lain perlu belajar undang-undang sehingga enam tahun untuk menjadi peguam penuh.

  YIP KUM FOOK adalah kawan baik saya dan dia seorang ahli perniagaan sebagai barangan perabot di Taman Daya, berhampiran dengan Taman Desa Jaya, Kepong dan juga dia seperti bermain politik, pada tahun 1990 dia menjadi pengerusi MCA di Taman Daya, Kepong…

  Kemudian, beliau menjadi presiden KUIL BUDDHA SAMNAK SAMBODHI, Taman Desa Jaya, Kepong pada tahun 1994 sesuatu dan beliau menolak presiden lama (Shia Kok Sun), kemudian beliau mengambil jawatan presiden ketika itu, yang semua orang tahu tentangnya, dalam apa yang berlaku. di SAMNAK SAMBODHI

  Dia nak jadi peguam sebab nak main politik, ramai ahli politik ada ijazah atau beransur-ansur dalam pendidikan, dan dia pun ikut orang apa yang dia ada, dia tak nampak diri dia datang, sekarang ramai yang tahu asal usul YIP KUM FOOK juga…..

  Ah Chin, Taman Desa Jaya, Kepong
  Translated by Dr. Chew

  ReplyDelete